Planneralm spotcheck

12.12.2013
marek

 

Na konci března minulé sezóny jsme navštívili nám do té doby neznámé rakouské středisko Planneralm, kam jsme se už dlouho chtěli podívat. Jedním z hlavních důvodů byla relativně krátká vzdálenost z Čech (4 a půlhodiny z Prahy) a hlavně dostatek sněhu. Ten je v Planneralm 100% přírodní, žádné zasněžování zde nenajdete.

Areál je položen v 1600m n. m., kam pohodlně vyjedete autem. Okolní vrcholy se vypínají do výšky něco málo přes dva tisíce metrů. Převýšení nijak závratné, ale na pár dní vám místní terény poskytnout dostatečnou zábavu. Volné terény jsou jak ve středisku, tak blízké backountry bez větších nástrah ideální pro začátečníky a mírně pokročilé. Středisko tvoří pomyslná mísa tvořená hřebenem, na který vedou z městečka tři sedačkové sedačkové lanovky. Zvlášť z konečné Gläserbodenliftu se dá pokračovat (vpravo) po svých na vrchol Jochspitze (2039m) a dále po hřebeni a spuštět se po svazích na pravé straně. Vždy bezpečně dojedete zpátky k lanovce. V této oblasti vedle střediska je i množství značených skialpinisticých tras. Možností je spustu. Horní pláně přechází níže v hravý lesík.

Planneralm se nachází v severní části Štýrska, nedaleko hranic Horního Rakouska. To znamená, že je velice dobře dostupné z Čech i Moravy. Z Prahy i Brna je to 400 km.  Právě tato blízkost je velkou předností, což maximálně zjednodušuje plánování, které je možné orientovat podle aktuálního počasí.

Ubytování jsme měli zajištěno v údolním Donnersbachu, nějakých 12 km (20min) jízdy. Samotné Planneralm je horska víska, kde jsou k dispozici jak moderní hotely (žádné předimenzované), penziony a horské chaty. Bydlet nahoře v Planneralm máte zajištěnou pohodovou horskou atmosféru. Rezervaci jsme měli přes Booking.com, případně na stránkách www.planneralm.at je přehledný seznam možností.

Sumárum

  • Příjemné menší rodinné středisko nedaleko Čech nabízí hravé a nenáročné svezení

Praktické info

 

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů