Nitro testboard aneb slet zimních vlaštovek

2.2.2005
admin

Autor: brouček

Sněhová nabídka posledních dní trhá rekordy a report Horské služby ze zasněžených kopců hovoří  unisolo o jedinečných podmínkách pro otestování a připomění si léta zapomenutého způsobu sjíždění panenského sněhu. Předpověd Českého hydrometeoroligického ústavu jasně hovořila o potřebě rychle vyrazit za čerstvě napadaným sněhem. 

V Čechách, na rozdíl od alpských zemí nepřichází po vydatném sněžení, krásné slunečné počasí, ale mnohem obvyklejší je příchod teplé fronty nebo špatná viditelnost. V našem případě se ze severu přibližoval silný z počátku jen čerstvý vítr, který vyústil v pořádnou vichříci.

Od počátku jsem měli v plánu jízdu v nižších partiích, na závětrných svazích. Slova náčelníka Horské služby “Jen sebevrah se vydává na hřebeny, je to tam boj o přežití” jsme si vzali k srdci a nepokoušeli naši štěstenu. Nebylo jednoduché zvolit správnou destinaci. Hřebeny v hlavních krkonošských resortech byly zahaleny do hustých mraků, poryvy větru unášeny tvrdé vločky sněhu a mrzlo až praštilo. Vleky nebyly v provozu. Přesto jsem našli v českých horách místo pro pravou surfovačku. Krásné slunečné počasí, neporušené sněhové pláně a metrovou vrstvou prašanu.

 

To že RETRO jede už i ve snowboardingu určitě brzy zaregistruje i širší populace Na příští sezonu, kromě oprášených starých tvaru, chystaní snowboardové firmy i překrásné svítivé kombinézy.

   Video ke stažení >>>  Nitro testboard | 2:10min – 17MB  –  QuickTime |

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů