Snb a freeski v Engadinu

5.1.2004
admin

Autor: redakce

Vše začne ve čtvrtek freerideovým závodem, kdy se nejlepší lyžaři a snowboardisté spustí severní stěnou vrcholu Corvatsch (3300m), který má místy až 55º. Vybraní jezdci budou hodnoceni mezinárodní porotou v kriteriích jako je plynulost, agresivita, kontrola,  celková obtížnost volené trasy, technika jízdy.


I když letos není tolik sněhu jako v minulém roce, naštěstí se v posledních týdnech počasí přece jen umoudřilo a nadělilo pár desítek potřebných centimetrů.  Závodu se zúčastní oba vítězové z minulého roku – lyžař Sverre Liliequist (SWE) a snowboardista  Todd Mason (Austrálie). Mezi dalšími účastníky, kteří pojedou, vyniká ze snowboardistů Steve Klassen (USA), freeridový veterán, a Michi Albin (SUI), lokál z Engadinu, známý spíš z freestylových podujatí.


Mezi oficiálně pozvanými freeskiery pak vedle jmen jako S. Lilquista a Sev Michauda  figuruje také jméno našeho Jirky Lauseckera. 


O víkendu bude probíhat big air, kde se mimo jiné představí Gian Simmen, Therry Brunner, Stefan Gimpl, zmíněný Michi Albin, Marc-Andre Tarte, Vinzenz Lüps a další.  Z freeskierů dorazí světové hvězdy jako Lars Veen z Norska nebo Francouz Laurent Favre.  


Celkově se na prize money rozdělí 20 000 dolarů. Jedinečné na této akci je rozhodně spojení obou sportovních nářadí – lyží a snowboardu v jeden podnik.


Část redakce Laviny.cz bude této akcičce přítomna a pokusí se jí pro vás co nejvěrněji zdokumentovat a přiblížit. 



Pro zajímavost ještě uvádíme komentář Steve Klassena z Engadinu


Včera, 3. 1. 2004, jsme přicestovali do Corvatch a poprvé si letos prohlédli severní stěnu. Ačkoliv je míň sněhu než minulý rok, stěna na které se pojede závod vypadá dobře. Jezdili jsme obdobný terén v oblasti na půl metru čerstvýho sněhu. Při závodě bude nejspíš dost skoků a rychlých pasáží. Asi to bude celkově trochu techničtější, protože je víc skal což znamená víc možností pro skoky










stěna, kde se pojede freeridový závod
stěna, kde se pojede freeridový závod



Další info o oblasti a akci:


www.engadin.ch
www.engadinsnow.com
www.engadinbergbahnen.ch

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů