Kanada: Maligne Lake Backcountry

16.4.2011
admin

Autor: Lukas

V Národním parku Jasper, okolo stejnojmenného města je několik lokalit, kde je možno jezdit v backcountry. Většina míst, která jsou snadněji dosažitelná se nacházejí v oblasti Parkers Ridge, mezi horskými středisky Jasper a Banff. Ostatní sjízdné lokality doporučeny Národním parkem jsou spíše pro backountry touring, kde se vzdálenosti výšlapu pohybují v desítkách kilometrů.

Jedna z okoloních oblastí kam se dá poměrně lehce dostat je hora Bold Hills u jezera Maligne Lake. Bold hills se nachází přibližně 50km od města Jasper. O víkendu jsme se tam vydali objevovat krásy tohoto zákoutí a zjistit zda je tato oblast sjízdná.

 

Na vrchol Bold Hills se šlape přibližně 6km od parkoviště. Výšlap není moc náročný, cesta vede po mírném svahu lesem skrze údolí. Asi po hodině a půl šlapání se otevře výhled na okolní krajinu, na zamrzlé jezero Maligne Lake a na několik vrcholů Bald Hills.

 

 

Podmínky byly vskutku luxusní. Sluníčko svítilo, teplota kolem -5°C a přibližně 20 cm čerstvého prašanu s lavinovým stupeň 2 (moderate). Teď už pouze vybírat kudy se bude nejlépe prášit. Po několika hodinách jsme zde otočili čtyři kratší výšlapy, i když terén byl trochu mírnější, byli s touto lokalitou zcela spokojeni.

 

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů