Arlbergská zimní epizoda

1.2.2008
admin

Autor: pokahontas

 

Brno-Arlberg tour

Celej náš výlet spráskala týmová germanistka Šubi, které v hrudi tluče takové malé německé srdce a Rakousko je pro ni druhou domovinou. Zajistila totiž ubyto ve vesnici Pettneu, která je součástí vorarlberského sněhového království, v kultovním penzionu Dorfblick, kde veverky dávají dobrou noc. Sám penzion je opředeném mnoha legendami o tzv. vaječné paní domácí.. Pokoje pro 2 nás překvapily nezvyklou rozlehlostí, až jsme se v nich trochu ztráceli a skoro nebylo vidět z jednoho konce na druhý. A to vše za bratru 17eur i se snídaní.

Máme tady konec ledna a naše sněhu chtivá parta čítá 8 členů: Šubi, Panda, na moravě nejznámější z Čechů-bratři Alda a Márty, Marika, já a mistři objektivů Roman a Dofa. Situaci v regionu pro nás už od vánoc se svým karavanem monitoruje Zbyňa. Takže víme o úterní sněhové nadílce, kterou ve středu likvidují rakouské prázdniny. My nastupujeme do akce ve čtvrtek a jak trefně říká Zbyňa:“Je to jak termitiště.“ V okolí lanovek kam oko dohlédne jsou všude vykousány husté sítě cestiček. A tak je jasný, že za čistým pulvr schnéé se bude muset šlapat. Takže skupina se trochu dělí na rezorťáky a šlapače. A tady už je náš sněhový komiksový příběh.

 

  

 
   
 

 

 

Nápověda k prohlížení komiksu, který má více než jen úvodní stránku>>> Nezapomenout, že v pravém dolním rohu  jsou tlačítka "předchozí" a "další" k procházení jednotlivých stránek!

 

Fakta o Arlbergu

Oblast Arlbergu má opravdovou tradici zimních sportů. Je považována za kolébku alpského lyžování. Roku 1901 byl v St.Christophu založen jeden z prvních lyžařských klubů na světě. Arlberg leží asi 100km západně od Innsbruku a patří do něj St.Anton, St.Christoph, Stuben, Zurs a Lech. Celá oblast je protkána bohatou infrastrukturou lanovek(280km upravovaných sjezdovek) a skýtá plejádu volných terénů a skialpových tras. Nejvyšší vrchol Valuga dosahuje 2811m. Ze Stubenu pochází legendární Hannes Schneider, který se roku 1907 stává světově prvním učitelem lyžování. Přichází s revoluční technikou lyžování, která nese název “Arlbergská škola“.

 

 

 

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů