Vstup z Arosy

19.2.2006
admin

Autor:

Nyní už se vám hlásíme z městečka Chur, kam jsme zabrousili během našeho turné. Minulé čtyři dny jsme strávili v luxusním středisku Arosa, nejdříve se ale vrátíme k našemu poslednímu dni v Davosu, který rozhodně stál za to.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 

Sobotní dopoledne nás v Davosu přivítalo modrou oblohou a čerstvou sněhovou peřinou, takže místo plánovaného odpočinkového dne následovalo rychlé sbalení věcí a cesta na kopec. Pro náš poslední den ve středisku Davos-Klosters jsme si vybrali malý resort jménem Pischa, což se ukázalo správnou volbou..i když jsme nahoru nedorazili právě nejdřív, čekaly nás stále neprojeté lajny hned pod hlavní gondolou, ze které jsou následující obrázky.

 

-strikacka a strik 2, Davos bc,

 

Pischa je jedno z nejmenších středisek v areálu David-Klosters, ale co do freerideových možností toho nabízí převelice. Po rozprášení všeho, co bylo v dosažitelnosti lanovek jsme se vydali po hlavním hřebeni cestou k vrcholu Hureli, ze kterého následovaly dva sjezdy, první na autobusovou zastávku zpět do hlavního údolí a druhý k blízkosti jezera Davoser See. Hlavně druhý ze zmiňovaných off-pistů byl opravdovou lahůdkou, vedoucí od širokých plání až po žleby v lese, plné prachových polštářů..euforie veliká, následovalo stopování zpět k našemu pojízdnému domu a přesun do dalšího resortu v kantonu Graubuenden, Arosy.

 

 

Již od prvního příjezdu do tohoto střediska bylo jasné, že Arosa je místem švýcarské smetánky. Honosné hotely, kasino a na ulicích postarší dámy oblečené podle nejnovějších trendů a ortodoxní židé..Arosa je obecně dražší resort, než je Švýcarský průměr a to už je co říct. Areál je domovem švýcarské hvězdy Giana Simmena a také bude příští rok dějištěm světového poháru ve snowboardingu. My jsme však přijeli hlavně za prašanovými pojezdy a cíl se opět splnil.

 

-hora, honz strik

 

Zakotvili jsme v přilehlé vesničce pod samotnou Arosou, odkud jsme vlakem zamířili vzhůru. I když jsme přijeli dva dny po největším sněžení, pořád se daly najít neprojetá místa. V Arose je upravovaná relativně malá část celkové plochy střediska, takže místa na prašanové hrátky dost..nejvíc se toho dá najít v blízkosti nejvyššího vrcholu s názvem Weisshorn, kam jsme hned zamířili. Následovalo letmé seznámení se střediskem a kratší výšlap za oblouky v prachovém..

 

-vystup, po pas, petr strik

 

Když jsme druhý den vykoukli ven, bylo opět modro, takže volba byla jasná-nasazení sněžnic a první pořádná šlapačka a následný parádní sjezd do Inner Arosy, při kterém Petrovo prkno nevydrželo srážku s kamenem, který se skrýval pod peřinou..

 

-cesta, cesta 2, honzek, prkno slus

 

 

Po návratu do našeho karavanu nás čekalo nepříjemné překvapení v podobě botičky, jelikož majitel hotelu, na jehož parkovišti jsme se zabydleli, upozornil místní strážce zákona..místní polizei byla ale naštěstí značně přátelská a tak nám hned po příjezdu obuv na našem kole zdarma sundala, následovalo pár průpovídek typu „potřebovali byste tu ženskou, co by vám umejvala nádobí“ a potom nás odkázali na parádní parkoviště o pár kilometrů směrem do údolí s tím, že kdyby si někdo stěžoval, můžeme se odvolat na ně..

 

-dum

 

Další den jsme strávili rozprašováním toho, co zbylo a několika pojezdy v místním parku..ve středu se oteplilo, začalo sněžit a čtvrtek trávíme vytouženou tělesnou očistou před přesunem do dalšího areálu, kterým bude slavný Laax, ze kterého se můžete těšit na další vstup.

 

 

 

 

 

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů