Montafon powpow session vol. 2

30.3.2005
admin

Autor: vlk

Jak již bylo uvedeno v předchozím článku, i přes ne příliš Německy znějící jméno se Montafon nachází v Rakousku, hned vedle Švýcarska. Jeho hlavní výhodou pro Čechy je jeho snadná dostupnost, pokud jedete vlastním vozem tak až na pár úseků jedete prakticky pořád po dálnici. Když jde všechno dobře, za šest a půl hodiny jste tam (pokud máte řidiče s těžkou nohou, jde to určitě i rychleji). 

   jezdec/> mt   foto> vlk” hspace=0 src=”http://laviny.cz/main/scripts/anotace/img/small/725-mt@montafon2.jpg” width=113></a>    <a href=jezdec/> mt   foto> vlk” hspace=0 src=”http://laviny.cz/main/scripts/anotace/img/small/724-mt@montafon.jpg” width=113></a>    <a href=i 10 dní aprés derniére chute de la neige se dá těsně nad sjezdovkama pořídit prašanová mňamka | jezdec/> martin  foto> vlk” hspace=0 src=”http://laviny.cz/main/scripts/anotace/img/small/719-MTFN029.jpg” width=150></a>  <a href=no barvičky jedna báseň ...  foto/> vlk  ” hspace=0 src=”http://laviny.cz/main/scripts/anotace/img/small/721-MTFN062.jpg” width=150></a>  <a href=foto/> vlk   jezdec> mt” hspace=0 src=”http://laviny.cz/main/scripts/anotace/img/small/722-MTFN063.jpg” width=149></a></p>
<p class=MsoNormal style=Tak to bylo malé odbočení ke specifikám montafonského freeridingu v nižších polohách. Pořád ale zbývá možností dost o trochu výše, akorát to vyžaduje překonat vlastní lenost a kousek si šlápnout. Pokud si vyhlídnete předem cíl cesty z údolí či protilehlých svahů, dokážete si freeride naplánovat tak, abyste šlapali jen jednou, a to na začátku, a dojezd se bude konat k lanovce. Jelikož jsou lokálové vesměs líní (což nám bylo potvrzeno i v místním informačním stánku), užívají si freeridy převážně jen když není potřeba na ně šlapat, a tak toho pro vás ještě dost zbývá. Takže nezbývá než vytáhnout sněžnice či splita a vydat se na výšlap. Za týden pobytu jsme stihli prozkoumat jen některé z možností, které údolí nabízí. Několik jich bylo v Silvrettě, pak jsme zkusili Hochjoch, vždy se dal najít svah s vhodnou expozicí a tou správnou sněhovou pokrývkou. Gargellen nám nebyl dopřán, protože když je difůze a nejste schopni rozlišovat detaily, není radno vydávat se příliš daleko od značených svahů.

 
    
na tuhle stěnu byl velkej zálusk, jen kdyby nepřišli mraky ...  foto: vlk    foto/> vlk” hspace=0 src=”http://laviny.cz/main/scripts/anotace/img/small/726-MTFN030.jpg” width=150></a>    <a href=ruce jdou pomalu hore, nadšení veliký ... deep & steep v Arlbergu   foto/> vlk” hspace=0 src=”http://laviny.cz/main/scripts/anotace/img/small/727-MTFN083.jpg” width=113></a> </p>
<p class=MsoNormal style= 

Zatímco několik z nás se vydávalo na výšlapy bez sněžnic a hůlek, MT si užíval nového přírůstku do své sbírky snowboardů v podobě splitboardu. Podle jeho vlastních slov je to záležitost pro tento druh ježdění naprosto ideální. Jak lze usuzovat z lehkosti, se kterou svahy vybíhal, nelhal, a myslím že od něj můžete očekávat report kde se s vámi o své zážitky podělí.

 

Jelikož zima už to asi definitivně letos zabalila, nezbývá než se těšit na další prašanové zážitky příští sezonu. Montafon je určitě místem, kam se vyplatí  vydat. A nezapomeňte na lavinovou výbavu!

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů