Ski CORDILLERA začala

16.8.2004
admin

Autor: mt

samotní protagonisté Martin a MiroAž těsně před odletem na samotnou výpravu jsme si naplánovali, že se sejdeme s klukama z expedice SKI Cordillera 2004 a po dvou měsících od prvního kontaktu a postupných prací na designování domovského webu skicordillera.laviny.cz. Určitě jsem chtěl kluky poznat osobně a položit jim alespoň pár otázek ohledně této skialpinistické výzvy na druhé straně země ….. kde to za zvuků píšťal voní exotikou.

Téma, které určitě stojí za optání zváště. Do Bratislavy jsem dorazil v pátek 13. a měl tak celé dva dny času strávit s Martinem a Mirem těsně před odjezdem. Ihned po vystoupení z auta jsem zapadal do víru posledních příprav a zajišťování před nedělním odletem z Vídně, přes Madrid, dál do peruánské Limy. Přesto mi je hned jasný, že nálada v týmu je výborná a po nějaké nervozitě ani památky, stačí Martinova odpověď na otázku: „Niee“  Kluci dobře vědí do čeho jdou co se kulturního i sportovního aspektu týká. V Peru oba strávili půl roku na stáži a v horách jsou jako doma.  Miro se před deseti dny vrátil z Kavkazského Elbrusu a Martin krom domácích kotárov zajel v rámci přípravy do Chamonix a Valisu. Rozdýchat a protáhnout pro plánovaný šestitisícovky v Andách určitě hodí.

Přeci jen se však jedná o dva měsíce strávené vysoko v horách, většinu času daleko od nejbližšího lidského obydlí. Předem se věci nedají brát s úplnou samozřejmostí. Při balení padají první komentáře a testování vybavení od sponzorů, prostě už je přepnuto na “velké andské dobrodružství”.

Martinovi a Mirovi tímto přeji ať si to rozhodně užijí naplno (snad bude i prašan)  a zároveň HODNĚ ŠTĚSTÍ a ŠŤASTNÝ NÁVRAT DOMů!!!

Snad ještě během tohoto týdne, nejpozději však příští, se můžete těšit na celkem rozsáhlý rozhovor s Martinem a Mirem. Stay tune …

                          balení na dva měsíce pomalu začíná ...   gear checklist... ještě nějakou tu energii sbalenou na cestu

                          převoz materiálu      ... calling angel aneb slyšíme se?

 

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů