Kicking Horse, Canada

31.1.2011
admin

Autor: Lukas

Jedním z nich je Kicking Horse Mountain Resort. Středisko se nachází mezi dvěma pohořími Rocky Mountains a Purcell Mountain, na Transkanadské dálnici u města Golden BC nedaleko Calgary. Na první pohled tato lokalita vypadá jako zdánlivě poklidné a nenápadné městečko, kde pouze zastavují řidiči nákladních tracků cestou z Vancouveru do Calgary. Kicking Horse ale adrenalinu chtivého návštěvníka „nakopne“ četnými freeridovými terény na neskutečných 16 čtverečních kilometrech mezi třemi horskými štíty s mnoha žleby a pláněmi

Kicking Horse Mountain Ski-resort, Photo:Cheryl Goodwin

Středisko je známé pro svoji mnohostrannost. Najde se zde terén pro začátečníky i pokročilé, ale především pro experty. Kabinová lanovka vyváží z parkoviště na jeden z vrcholů, kde se otevírá přístup do čtyř bowlů. Sjezd do nich je přímo z lanovky, až na ten nejvýchodnější – Super Bowl, na který se musí vyšlápnout. Vzhledem k tomu, že zde často sněží, je veliká pravděpodobnost zajezdit si v nadýchaném šampusovém BC powderu. V týdnu budete mít resort sami pro sebe, o víkendu sem dorazí turisté z Calgary a středisko se mírně zaplní. Cena denní permanentky je 73$.

Tato lokalita je také známá nabídkou heli-skiing a cat skiing. Ve městě Golden je několik společností, které tyto služby nabízejí. Ceny pro heli-skiing se pohybují kolem 700-800$ za tři až pět jízd a cena pro cat-skiing je kolem 350$ na den.

Více informaci:

www.purcellhelicopterskiing.com/

canadianheli-skiing.com/combos.html

www.chattercreek.ca/


 

 Více o návštěvě napoví pár dokumentujících fotek….

 

 Pohled na jedno z údolí Kicking Horse. Obloha byla zamračená, ale občas se to protrhalo…vskutku nádhera.

       

 První oblouky, přímo pod kabinkou.

   

 Lanovka spojující dvě údolí. Dolů se dá jet až k parkovišti cca 30 min jízdy, anebo pokračovat dál, ale už pouze po svých.

   

   

Drželi jsme se převážně v lese, kde byla lepší viditelnost a dostatek prašanu.

Vyšlápli jsme si i na několik výletů od resortu. Předtím horská služba odpálila laviny a otevřela tyto prostory veřejnosti.


Cestou domů jsme narazili na lavinovou kontrolu. Odstřel trval přibližně dvě hodiny. Čas jsme si krátili v nedaleké kavárně v městečku Field BC.


  

 http://www.kickinghorseresort.com

 


 

 

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů