Redakční spotcheck: LAAX

26.1.2011
admin

Autor: Brouk

Malebné horské městečka jsou propojeny kabinkovými lanovkami do jednoho rozlehlého lyžařského areálu, který sahá přes vrcholky Crap Sogn Gion (2228 m), Crap Masegn (2477 m) a La  Siala (2810 m) až k ledovému vrcholku Bündner Vorab (3018 m). Resort je snowboardové veřejnosti znám především pořádáním evropské serie závodů – Burton open – letošní ročník byl dvanáctým v pořadí.

 

Z pohledu freeridového vyžití se nabízejí dvě možnosti. Na pravé straně resortu vede z Flimsu kabinková lanovka na stranou položený svah Cassons (2765 m). Na opačné straně se nabízí sjíždění do udolí pod vrcholem Vorabu směrem na Alp Ruschein odkud vede sedačková lanovka zpět do resortu.

 

Terém resortu je rozlehlý a ve spodní části pozvolný. Ten kdo má rád prudší svahy si může vyšlapat na přilehlé skalnaté štíty. Dobré sněhové podmínky na freeride jsou také na La Siale, ale jelikož jsou dostupné přímo z lanovky, chce si to přivstat. Resort je rozlehlý a přejezdy zabírají spousty času, z tohoto pohledu je dobré si na začátku dne vybrat oblast, kterou chcete jezdit a netrávit drahocené prašanominuty přejezdy mezi lanovkami.

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů