Sweetspots

5.11.2007
admin

Autor: mt

Jezdí kanadský powder, skáčou hodně vysoký  skály nebo lítaj ve snowparku v době, kdy jsou střediska liduprázdná a nikdo kolem nepřekáží. Myšlenka projektu je jednoduchá, vymanit se ze stále opakujícího se konceptu  produkce lyžařských a snowboardových filmů a přijít s více klipovým pojetím.

          

Počátkem října byla spuštěna webová stránka Sweetspots projektu s prvními osmi videi. Každý filmeček má něco kolem dvou až tří minut a dokumentuje konkrétní výlet, lokalitu nebo trik se záměrem přiblížit myšlení a životní styl protagonistů. Světe div se, na jednom z nich se objevuje i náš freeridista Robin Kaleta a skicrossař Tomáš Kraus. „Luxusním místem“, který si kluci vybrali pro natočení svého příspěvku je Lomnický štít.

 

„Prostě jsem navrhnul, že na Lomničáku by se něco dobrého natočit dalo,“ říká Robin, který první impuls pro výběr Lomničáku. “V těžší první pasáži se jede žlebem se skalními prahy. Ten se postupně otevírá do širokého kotle.“  Zimní part Robina střídá letní Tomáše Krause. Stejný žleb, stejné, resp. dokonale obnažené skály, mlha a po sněhu ani památky. Přesto se jezdí na lyžích. A to tak, že na dřeň.

 

Po prvním shlédnutí máte dojem, že jde o fotovideomontáž. Mr. Skicross na lyžích a natrvdo jede v plných kulích po kamenech z Lomničáku. Nějak mi to nedalo a brnknul jsem Robinovi co to jako má znamenat.  „Jo, to je sweet spot Lomnický štít. Dali nám vybrat kam chceme jet točit s produkcí. Tak jsme jeli tam. Kraus na tu mojí jízdu pravil, že to samý sjede v letě. A sjel.“ komentuje věc Robin. První reakce Robina byla „Ty vole! Tomáš je tak trochu blázen, zároveň ale pan lyžař. Zkušený, ví co děla. Tak trochu blázen.“ dodává.

             

Za zmínku rozhodně stojí  shlédnout další  sweetspots. Za velmi vydařený a zároveň asi nejvíc inspirující pro nadcházející zimu sweetspot Lyngen Alps v Norsku či kanadský Revelstoke. Nádhera.

Sweetspots začíná zimou, postupně však nabídne to nejlepší z letních sportů.  Kromě toho je celý web NikeACG Sweetspots velmi příjemnou interaktivní záležitostí, na který u nás v Čechách nejsme zcela zvyklý.

 

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů