Freeriding tour 2005 – aktuálně

16.2.2004
admin

Autor:

Jsme tu s prvnim ‘zivym’ vstupem z Montafonu neboli udoli v Vorlabersku na hranicich Rakouska a Svycarska. Omluvte chybejici hacky, carky … piseme to na mistnim kopjuteru.

 

Dorazili jsme v patek 13. po zastavce v Zillertalu s vyzvednutim nutneho technickeho vybaveni – pipaky, vysilacky, taky jedno prkno. Celou cestu z Prahy az za Insbruk se vsude valela nizka sediva oblacnost. Vyjedeme v Arlbergu, kde je azurko a hory skoro s trimetrovou vrstvou cerstvyho snehu. Do St. Gallenkirchu je to jeste dalsich 50km.

 

Tady v Motafonu jsou podminky stale velmi priznive. Snih po poslednim snezeni minuly tyden nema chybu a stale je co objevovat. Predevsim pak s mistnima typkama co tu znaji snad kazdy strom. Posledni tri dny tedy stale probiha powpow akce. Ani se nam nechce dal do Les Diablerets, a zapadniho Svycarska vubec, kde o prasan nezavadili tak dva tydny.  Zvlaste kdyz mistni predpoved hlasi snih pro vychodni Svycarsko a Rakousko v polovine tohot tydne. Zustavame tedy jeste o par dni dele, snad s navstevou oblasti Lechu a Zuersu. Neni treba se hnat jinam, kdyz podminky tady v Rakousku jsou v soucasnosti nejlepsi v Alpach. Kdovi jak bude dal …

 

Jinak Silvretta Nova – www.silvrettanova.at – je hodne prijemna lokalita a v celem udoli jsou 4 dalsi, nemene zajimava, strediska. Behem doby co tu jsme nas nasi pruvodci vzali na hodne zajimava mistecka. Vcera jsem napriklad slapali asi 1 a pul hodiny coz bylo odmeneno sjezdem severni steny Riedkopfe (2 552m) se sklonem v hornich casti tak 45 stupnu, perfektnim snehem a podvecernim sluncem. Nahore si date mensi previsek, ktery vam zajisti zarucene rychly nastup a s poradnym ‘kalupem’ si plujete tak 200 m k prvnim kamenum a cestami mezi nimi. Dal se to otevira, takze to znovu muzete poradne pustit rovne dolu. Nasleduje mensi traverz, abychom se dostali tam kam chceme, tedy k autu. Ale asi tak 2km jizda nejemnejsim prasanem s nejakymi temi snehovymi hrebeny na blbnuti. Jeste dojezd lesem boardcross stylem a do udoli prijizdime za soumraku kolem 18 h.

 

                                 foto 1           foto 2            particka pri podvecerni projizdce

 

Neni problem si vsak dat podobne veci i kousek od vleku. Pristup k mnozstvim  skal, prudkych plani a vynikajicimu lesu v dolni casti je hodne jednoduchy. Koneckoncu jsme dnes jezdili jakymsi 700 metrudlouhym lesnim kuluarem, kde nebyla ani stopa v hromade naprosto cerstveho a hlubokeho snehu  bez jedine stopy.  Jinak snazime se co nejvice vyuzit stavajicih podminek a hodne fotit, takze tento a jine momenty se tu snad pak brzy objevi v galerii.

Celkově je pohostinnost zdejších lidiěek az k neuvěření. Po nemilém prekvapeni v souvislosti s nasim ubytovanim a zjistenim mistni cenove hladiny o nas bylo nakonec postarano mistni snowboardovou partickou.

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů