Oh, Kanada … Ski White H2O

4.2.2009
admin

Autor: Martin Votruba

Myslím že nejsem jediný,kdo sní o cestě si jet pořádně zajezdit za velkou louži.Do hor ,kde stále padá čerstvý pudr a rozprachy při každém obloučku se rovnají 3 pruhům dálnice. Tenhle  sen jsem si snil a říkal jsem si, jednou snad,až bude čas a peníze. Když tu se stalo nečekané zavolal jirka s Bohoušem, že by rádi jeli letos do Kanady a jestli bych nejel s nima. Mno, a bylo jasno. I přes to že situace v době krize neni zrovna růžová je přeci naprostá blbost myslet na budoucnoust a nechat si to ujít. A tak jsem kývl. Tři týdny před odletem se k nám ještě přidal Honza Schauer.

 

Vše začlo na letišti kde jsem se sešli 19 ledna. Nerad bych někoho haněl, ale nedoporučoval bych si letenku kupovat přes studenskou agenturu. Bylo to trochu na hlavu a i na peněženku ve finále jsme po serii různých náhod a překlepů zaplatili ve čtyrech o 16 tisíc více.

   

Již samotná cesta probíhala bez problémů a bez prodlev. Dokonce i Jirka po pár sklínkách bacardi ztratil svou fobii z létání a v letadle se doslava uvelebil jako doma. Místo přistání byl Seattle. Zde jsem pobyli na pár burgerů a po nákupu nezbytného šatstva jsme se vydali do Kanady. Našim cílem se stal Nelson. Malé město kousek od Amerických hranic. Hned po jejich přejetí jsme věděli že jsem tu dobře. Uvítací cedule hlásala: “Welcome in British Columbia, The best place on the EART.” Městečko se nachází u velkého jezera, starší domy s vytaženýmy garnýžemi přes chodník na hlavní Baker street působí velmi příjemně.

    

Samotné středisko White H2O  www.skiwhitewater.com  se nachází mezi Nelsonem a vesnicí  Ymir. V této vesnici jsem se michodem ubytovali. Nebudu vám nic zatajovat ani malovat, ale i přes to, že v resortu jsou jen 2 super nakopávací dvousedačky, skýtá mnohé potěšení. Samozřejmě nutností je mít s sebou sněžnice či podobný equiment. Velmi supr parádní je sjezd na druhou stranu hřebenu. Vyplyvne vás to na silnici, kde si stopnete auto a hurá zpět nahoru do resortu. Všichni jsou na to zvyklí a berou vás. okamžitě. Většinou se cestou dozvíte o počasí a o dalších roztodivných místech skrývajících se v tomto středisku. Dalším naším cílem přicházejících dní je cat skiing. Jde o to, že vás celý den vozí rolba po horách nahoru  no a vy zas  jezdítě jenom dolu. Ceny nejsou nijak nízké, vše se pohybuje kolem 350 kanadských dolarů na den.

Komukoliv, kdo se sem bude chtít vydat bych ale doporučil jet  v únoru. Bohužel od půlky ledna ,co jsme tady nám padalo jen jednou.Tedy do včera. Teď se to zakobonilo a vypadá to, že začne valit. Stay tune!

Foto kredit: Bohouš Pospíšil

 

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů