byli jsme při tom … Surfing Session 06

6.10.2006
admin

Autor: redakce

Most, jezero Matylda 16.9.06
Na první pohled nesmyslná věc se konala v sobotu v severočeském Mostě. Tenhle kraj je celkem zvláštní, krajina poznamenaná těžbou hnědého uhlí a průmyslem. Naštěstí nemají věci, jevy a procesy jen černou stranu… Rekultivovat krajinu lze různě, jedním ze způsobů, je zatopit vodou místa, kde se dříve těžilo. V Mostě na vodní nádrži Matylda už 4 roky brázdí vodu člun, za kterým se vozí wakeboardisti, wakeskateři a poslední dobou čím dál víc i „surfaři“. Dokud jsem to sám neviděl, nevěděl jsem, o čem to kámoši furt mluví. Surfing? V Čechách? Za lodí? Je to tak. Loď se zatíží na jednu nebo druhou stranu, podle jezdcova postavení (rozuměj goofy/regular). Jezdec se zpočátku drží krátkého lana a čeká si na vlnu, než člun nabere správnou rychlost. Jakmile cítí, že ho vlna bere, odhazuje lano a sešlapává vlnu a znovu najíždí a sešlapává… Prostě surfuje…

 

    
a co děti, mají si kde hrát?  |  co to ten bláze zase dělá … no nic, počkám až se vyblbne  |  čekání na vlnu …

 

V sobotu 16.9.2006 se konal 1. český surfový event. Tuhle akci měla na svědomí parta kolem S.O.U.L. Distribution dovážející do ČR mimo jiné Fourasses. Clothing for your Ride with Style. Dopoledne probíhal trénink, jezdci si „osahávali“ vlnu, DJ pouštěl beaty, pivo teklo zadarmo. Slunce svítilo, i když nemělo, babí léto v plném proudu.

 

Kolem 14. hodiny se provedla prezenčka a na startovce se objevilo 7 ženštin a 11 chlápků. Závod se jel na 2 pětiminutová kola. Pravidla byla následující: nezáleží na počtu pádů, jediný limit je časový. Během 5ti minut předvést vše podstatné a po pár hodinách ve druhém kole zas. Porota je známkou gymnastiky, jediná správná porota jsou sami riders. Na lodi byla přítomna kamera, která bedlivě zaznamenávala veškeré dění na vlně. Myslím, že nemá cenu popisovat jednotlivé jízdy, fotodokumentace budiž lepším popisem. Večer se natočené jízdy promítaly na plátně, jezdci popíjeli Cuba Libre gratis (díky přispění Havana Club) a pečlivě sledovali, koho nominují na prvních 5 hodnocených míst mezi chlápky a 3 mezi holkama. Pohodovou atmosféru jen doladily dobroty z grilu. A jak že to dopadlo?

 

   
Andrea a Koyak … přípravný balance válec  |  Alešák surfuje klasický stůl

 

Holky:
1. Andrea       (SK)
2. Zorka Kusnjerová (Fourasses clothing)
3. Petra Nečasová

 

Boys:
1. Jan „Koyak“ Kozák (Fourasses clothing)
2. Aleš aka Vemenidlo
3. Radim Čada (surfing Jesus) (Fourasses clothing)
4. Jarda „Pelda“ Pelíšek
5. Petr „Ridge“ Smat (řidič člunu) (Fourasses clothing)

 

         
… prostě normální surfing v Čechách …

 

Po vyhlášení se mnohonásobně zvýšila spotřeba alkoholu a strhl se freestyle na všem a se vším… Viz. fota. Zarapoval Mc Plashan z Jáchymova. Spánek probíhal v autech, v karavanech, venku na pláži… V neděli se dopilo a snědlo, co zbylo. Ale hlavně se zase celý den surfovalo….
Peace, Love and Unity.

 

photo: Hofik . www.hofik.cz

 

 

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů