Mountain biking in the Rockies

1.9.2007
admin

Autor: lukas

Ať už je to Vancouver nebo Calgary, dostupnost k horám je ideální. Podobně je na tom další kanadské město…Edmonton. Kam jsem před pár měsíci odcestoval.
Edmonton, je hlavní město provincie Alberta s necelým 1 mil obyvatel. Na východ od města začínají prérie, vedoucí tisíce km přes celou Kanadu až k Atlantickému oceánu. Výhodnou polohou narozdíl od všech měst na východ je jeho vzdálenost k Rocky Mountains. Za pouhé tři hodiny je možnost opustit velkoměsto a vydat se do hor, do Národních parků v Jasperu či Banf, kde jsou zimní střediska jako Lake Louise, Marmot Basin a Sunshine.

Tímto směrem jsem minulý víkend vyrazil, jelikož je léto tak na bíle zasněžené pláně jsem musel zapomenout, ale na pravý Rocky mountain biking určitě ne.

 

Na jihozápad od města, cestou do hor se nachází pohoří zvané Kananaskis. Ideální místo pro kempování, hiking a hlavně horský kolo! S kamarádem Allanem jsme vybrali cca čtyř hodinovou trasu zvanou „Powder Face“. Název a foto napoví, že šlo o „pure freeriding“. Asi dvouhodinový hodinový výšlap na vrchol stál rozhodně za to. Za prvé se na nás vyvalil panoramatický výhled na Rocky Mountains z jedné strany a v dálce výhled na Calgary ze strany druhé, ale hlavně na nás čekal přibližně patnácti kilometrový sjezd do údolí. Ještě předtím jsme na chvíli pokecali se zbloudělým Krakonošem (viz foto).

Zbloudilý Krakonoš    /   Vrchol dosažen, panoramatické Rocky Mountain


 

Kontrala trasy  /  Následný sjezd lesem do údolí, hrozí zde nebezpečí srážky s medvěděm, proto je nutné přibalit sprej proti medvědům….sprej proti komarům se taky hodi

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů