Rozhovor s Bárou Možnou

26.11.2008
admin

Autor: Tereza

Začínáme tradiční otázkou. Kolik let jezdíš a jak si se k freeskiingu dostala?
Jezdím od konce března 2006, takže to letos bude už čtvrtá sezona. Se Štěpánkou Lučanovou  jsme si koupily missdemeanorky. Jirka Lausecker nás protahoval Šumavskými královskými hvozdy a Špičáckým snowparkem, kterej v tý době sám navrhoval. Potom jsem jela do Hrozenkova na JamCamp06, a do vody jsem zkoušela rotace . . . .a pak už se to se mnou táhlo.

 

Jaký je tvůj  největší úspěch a čeho chceš v kariéře freeskierky dosáhnout?
Největší radost jsem měla loni z 540 a letos se mi povedlo 360 tail grab a switch 180. Chtěla bych jezdit, jezdit a jezdit)

Jaká je, podle tebe,  úroveň českých freestylových lyžařek a kolik jich u nás vůbec jezdí? Máš nějakou sparingpartnerku? Inspiruje tě některá z nich?
Tak to nevím, ale jestli mezi naše holky můžu počítat i Zuzičku Stromkovou ze Slovenska, tak ta jezdí na slušný úrovni a právě s ní se mi jezdí dobře, navzájem si dáváme „inšpiráciu“ a s radostí zkoušíme nový věci .

Co chystáš na nadcházející sezónu? Uvidíme tě na nějakých závodech a akcích?

 Nejspíš pojedu ve dnech 13.-17. ledna 2009 Austrian freeski open v Mayrhofenu,  pak Polish Freeskiing Open 2009 atd….. to se ale uvidí podle času… jinak bych chtěla dát 720 a switch 360.  Dále pak jedu koučovat na Nikita winter trip do francouzského Risoulu. Je to snb a freeski camp, kde se budeme starat o začínající freestylisty a učit je novým kouskům ☺ Takže bych tam chtěla pozvat všechny holky , které ještě neví, jak začít sezónu a kde se pořádně rozjezdit. Víc toho dopředu, takhle z hlavy, neřeknu.

  

Myslíš, že se na kempu dá opravdu něco naučit?
To určitě, v kolektivu jde všecko líp. Navíc je zde možnost okoukat, jak na to, a hlavně se poučit z chyb ostatních. Myslím, že je to super věc. Vedle ježdění tam navíc vždycky poznám nový lidi, se kterýma pak můžu jezdit.

Které jsou, podle tvých zkušeností, dobré střediska pro freeskiing?
Podle mne je to Andorra, Davos, Tatry, Zillertal a všechny ostatní , kde jsou dobré parky nebo hodně prašanu!

Máš nějaké životní heslo, co bys řekla závěrem?
Co není, může být – – education is the key, love is the answer))

 

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů