Splitfest na Lizumer hütte

14.4.2015
marek

Máme za sebou první splitboardfest, na kterej jsme vyrazili s předpovědí sněžení, jaký se letos celou zimu neukázalo.

V Čechách jsme se naskládali do aut ještě za sucha, ale v Německu už jsme projížděli průtržema mračen. Když jsme dorazili do  Lizumer Hütte a překládali svoje věci do offroadu, kterej funguje jako taxík do dvou tisíc metrů, pršelo. Nahoře u chalupy už ale parádně sněžilo a chatař byl jedinej, kdo na to nadával. My se radovali z očekávanýho přídělu prašanu a HonkyTonk SPLITBOARD FEST Lizumer Hütte 2015 mohl začít.

Zbytek večera jsme montovali a ladili vázání. Může se to jevit jako problém, ale jen když sebou nemáte v roli servisáka  Fíďase, velkýho fandu rozkládacích snowboardů, kterejch jsme s sebou měli na půjčování spoustu, aby si každej mohl vybrat podle svýho. Nástup letního času nám přihrál delší den, takže jsme se ráno v osm v klidu nasnídali a pak se sešli před chatou, abychom vyzkoušeli pípáky, udělali zkoušku vrstvy sněhu, proběhla instruktáž pohybu na splitech s  použitím pásů a mohli jsme radostně vyběhnout do vánice.

Sněžení jsme si za celej kemp užili dost. Každej den nás u snídaně vítal chatař Anton se svým  lavinovým zpravodajstvím, kterej s nudnou pravidelností opakoval to samý. Stupeň 4 nad dva tisíce metrů a venku nášup čerstvýho prachu.  Zachránila nás prozřetelná volba místa konání festivalu. Místní lesy jsou skvělý pro dny, kdy nahoře duní uragán a v údolí se válí mlha. Denně jsme prošlapávali novou stopu a prášili na neporušených svazích. Nepřekvapilo, že byl nakonec největší zájem o speciály do prašanu a na univerzálech se vázání montovalo úplně dozadu. Kdo byl v kondici šlapal víc, kdo po druhý jízdě nemohl, šel na polívku, většina ale dala tři, čtyři jízdy za den. Když jsme se večer sešli u promítání fotek z různejch míst světa a filmů o bezpečným pohybu v horách, byli všichni úplně K.O., ale spokojený.

Čtyři dny šlapání jsou náročný pro borce, tím spíš se podepíšou na začátečníkovi. Každopádně, dost jsme měli všichni. Akce se povedla a už když jsme sjížděli do nížin věděli jsme, že do toho chceme jít znovu. Ten, kdo chce šlapat s náma se může v příští sezoně těšit na nový lokality a čerstvý modely rozkládacích prken na testování.

Díky všem partnerům akce: honkytonk.czzemancar.czVitekludvik.com, Dakine, Gara Splitboards, Jones, LTB, Nitro, Freeride.cz, Laviny.cz a Olympus.cz

 

 

 

 

 

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů