1.český Splitboardový Festival za námi

15.4.2013
marek

Zimní sezónu uzavřel první český splitboardový festival, který proběhl v sobotu, 20.4.2013 ve Špindlerově Mlýně, U hotelu Harmony. I přes mírnou nepřízeň počasí a  horší sněhové podmínky se v zázemí “base campu” sešli příznivci tohoto zatím netradičního sportu v hojném počtu. Smyslem této akce bylo nejen setkání splitboardistů, ale šlo o vůbec historicky první splitboardové závody,  které se do této doby neuskutečnily nikde na světě!

V rámci tohoto setkání měli zájemci možnost vyzkoušet testovací splitboardy značky Gara, které byly závodníkům i divákům k dispozici po celou dobu konání festivalu.

Na start se postavilo 16 závodníků z různých koutů České republiky. Hromadným startem  z “base campu” vyrazili splitaři po vytyčené traťi. Po prvotním výstupu na vodárenksou cestu se pokračovalo další cca. 2 km k restauraci ZUBR na červené sjezdovce Medvědín, kde museli učastníci smontovat splitboard, následoval sjezd, opětovný výšlap na vodárenskou cestu a znovu sjezdový slalom k  Hotelu Harmony.

V průběhu dne panovala dobra nálada. K příjemné atmosféře přispěla pohodová hudba, profi obsluha, bezedný bar, grilovačka, a vtipné komentáře speakra Marka Hlisnikovského, který byl jedním z organizátorů.

I přes úspěch prvního ročníku, mají organizátoři jasnou představu na čem do budoucna zapracovat.  “Tento ročník bereme jako pomyslný odrazový můstek a splněný sen o uskutečnění historicky prvního splitboardového závodu na světě. V příštím roce se především zaměříme na náročnost a profil tratě, která by měla být pro učastníky zajímavější a více technická . ” říká organizátor Ota Tyl.

1.st Czech_Splitboard_Festival_2013

Jak tedy celý závod dopadl?

Závod byl rozdělen na mužskou a ženskou kategorii. Za ženy se s tratí nejlépe vypořádala Olina Smetanová. Druhá do cíle dorazila Jitka Hronešová a výtěznou trojici doplnila Michaela Klečková.

V kategorii Muži si výtěznou trofej odnesl Pavel “Pól” Pokorný v čase 46:28. Druhý nejlepší výkon převedl Tomáš “Inge” Franz a těsně za ním překvapivě v “mužské” kategorii dojel Vlasta Toušek.

Pro ty, kterým nestačil sobotní závod, byl na druhý den připraven společný splitboardový výlet v podobě náročného výstupu po hřebenech Krkonoš. Účastnili se skalní příznivci tohoto sportu a všichni se jednohlasně shodli na tom, že to stálo za to! Odměnou byl nejen skvělý pocit z podaného výkonu, ale i nádherné slunečné počasí.

Velké díky patří organizatorům  a sponzorům. Předvším  Gara splitboards, Boardbox a Represent, bez kterých by se tato akce nemohla uskutečnit.

“Děkujeme všem učastníkům a milovníkům splitboardingu, kteří se nenachali odradit nepříliš vydařeným počasím a, i přesto dorazily a svou dobrou náladou přispěli k celkové atmosféře prvního Splitboardového závoduna světě.” dodávají  k celé akci její organizátoři.

Díky všem!!!

 

Celkové pořadí:

Muži:

  1. Pavel “Pól” Pokorný
  2. Tomáš “Inge” Franz
  3. Vlasta Toušek

Ženy:

  1. Olina Smetanová
  2. Jitka Hronešová
  3. Michaela Klečková

 

 

 

 

 

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů