Terje Haakonsen NZ pow video

27.12.2008
admin

 

Foto editor časopisu TransWorld Snowboarding Nick Hamilton a fotograf Jeff Curtes osnovali  v poslední době plány na umístění fotografie Terje Haakonsena na titulku jednoho z posledních čísel magazínu.  Nakonec to vyhrálo PhotoIssue. Během výletu na Nový Zéland letos v létě se podařilo Haakonovi vrátit se domů s tímto jedinečným snímkem, který volá po tom být otištěn právě na titulce. Jeff Crutes k tomu dodává stručný komenář: „Terje si vyhlídnul tuhle horu se čtyřmi různými kuluáry (eng. chutes), na kterých nebyla ani stopa a chtěl, abychom ho vysadili. Ihned jsem reagoval, že ta věc musí přece sjet celá dolů. Byly už čtyři hodiny odpoledne a ačkoliv světlo začalo být neuvěřitelné, přeci jen jsme začali mít menší stres neboť heli už měla být pomalu dole a otázka paliva nás pomalu taky začínala zajímat.

Mrzlo až praštilo a vůbec jsem necítil ruce. Slunce mezi tím zapadalo s úžasnou energií. Celou tu dobu vůbec nemohl relaxovat a soustředit se pořádně na focení, protože jsem nevěřil bezpečnostnímu pásu v helikoptéře, takže jsem to celé fotil jednou rukou (druhou se pevně držel sedadla). Další věcí byl hluk helikoptéry, což je rozhodně nejtěžší část focení z pohybující se heli, kdy neslyšíš jestli foťák cvaká. Všechny tyhle problémy a nepříjemnosti, na které teď vzpomínám byly ale nezajímavý proti tomu co se dělo dole na sněhu – rychle a zběsile. Nikdo nikomu neříkal kudy jet a jaký trik udělat. Prostě Terje jede a my fotíme. Sjížděl tu horu přesně v takovém stylu, který z něj dělá legendu. Jezdil to v báječných podmínkách a vždycky nasedal do helikoptéry s úsměvem od ucha k uchu.“

Fotoaparát: Canon EOS 1D Mark II
Sklo: EF24–70mm f/2.8 L USM @ 70mm
Závěrka: f/5.6
Rychlost: 1/1000th
ISO: 100

Předtím

 

Potom

 

Celý part Terjeho je k dispozici na novém Burton videu It’s Always Snowing Somewhere. Klikněte zde pro spuštění teaseru filmu.

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů