Nečekaně dobrá středa

13.12.2008
admin

Autor: martínek

Středa ráno,jako vždy nabírám již půl hodinové zpoždění cestou z postele do koupelny, zběsile přejedu vrcholky zubů štětinama, vpíchnu páratka mezi oči ,vyřídím milion telefonátů od partičky která již velmi nervozně přešlapuje před domy na chodnících a nakonec vyrážim na hory. Ono se není čemu divit , že jsou chlapci nervozní. Nejenom, že nás čeká den poježdění v českém aspenu, ale hodiny pózovat na chodníku s nářadíčkem, které zejména důchodcům nejde do hlavy a tudíž stále vysvětlovat, že to jsou lyže. Následuje samozřejmě směs historek o tom, jak se jezdilo za stodolou na sudovkách apod. Naštěstí jsem nepřijel poslední a ještě se čekalo…

Nakonec jsme vyrazili ve třech. Ve Špindlu na nás čekaly místní ríders, kteří díky našemu zpoždění byli již celkem rozježdění a v prvních lesních pojezdech to bylo dost znát. Po pár jízdách jsem na kopci byl odhalen Michalem Broučkem, který se rozhodl také vyrazit. Inu pod záminkou prořezávaní krkonošských lesních porostů jsme si pojezdili až nečekaně dobře.Tabulkové hodnoty totiž hlásily asi 30 čísel, ale jelikož byla od pudříkem krustička ,nepropadali jsem se a šlo si výborně “zapowdérovat”.

 

Nelepší  náčiní zvolil pan Zetor. Nejprve jsem se mu smál, když do auta strkal obří lyže značky K2 hell bent, lyže gigantických rozměrů a  již z fabriky dosti prošláplé naznačující své určení, tj. brutální prašan. Ovšem pan Zetor, který se nijak netají svýmy zálibami v projíždění a přejíždění všech křovisek,objevil novou funkci onoho prošlápnutí. Díky tomu lyže nezajíždějí při obtížnějších “lumber” pasážích  pod kmen ležících stromů.Takže všem ctitelům “lumbera jacka” doporučuji tento model.

Musím říci že poježdění bylo velmi příjemné. Horší to je s cenou permanentek a přilehlých služeb i když langoš za 45 není nic hrozivého. Nicméně všechny negativa vykoupila skutečnos,t že naše skupinka činila tak půlku všech jezdících lidí ve středisku.

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů