La Plagne 2008

21.6.2008
admin

Autor: honcz

Využívat britské pohostinnosti celou sezónu by bylo dost neetické, takže nám společně s přítelkyní Šárkou sloužil tenhle luxusní azyl jen první dvě noci, následující dva měsíce jsme měli strávit (částečně i pracovně) v miniaturních apartmánech středisek La Plagne a Les Arcs, postavených za dobyvatelské éry let sedmdesátých, kdy účel měl nad formou hodně navrch, čehož si tamní architekti byli vědomi a v nedotčené přírodě vystavili monstra nepodobná vesmírným stanicím.

Ale co, nepřijeli jsme sem zkoumat nekonečné chodby a bludiště francouzských panelových příbytků, ale spíš tajná zákoutí mamutího střediska „Paradiski“: ty, které v v mapě střediska rozhodně na první pohled neobjevíte. K tomu je ale dobré znát lidi na správných místech. Kromě Jamieho to byli různí jiní „powder hunters“, které neživily platy z mizerných sezónních prací, ale vidina prašanových koupelí ve dnech volna –jihoafričan Dave(byl tu druhou sezónu a krátil si tak čas mezi surf tripy do různých koutů zeměkoule..), Dan z Rumunska a lokál Vincent, postupně se přidávali další.

     

  

Se sněhem to začátkem ledna nijak optimisticky nevypadalo (navzdory výrokům naší hlavy státu bylo vidět, že klimatické změny nejsou jen nedbalým rozmarem přírody), ale pak se ukázalo, že navzdory zásahům Homo Sapiens do jejího řádu dokáže „Mother Nature“  ještě pěkně udeřit, z čehož jsme měli samozřejmě velkou radost. A tak bylo tuhle zimu hodně dní, kdy budík zvonil v 7:30, pohled ven vyloudil úsměv na tváři a motivace vyměnit teplo erární deky za chlad prašanové peřiny byla veliká..no a pak se děly různé věci. Dost už ale psaní, tady jsou důkazy..

  

P.S.: Thanks to Jamie and Dave-great riding buddies+big ups to Dan, Jeanne, Vincent and all others. Au revoir+hope to see u next season!

Photo: Honcz a Sharka

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů