Na co ještě čekáte aneb listopad 2007 v Planai

29.11.2007
admin

Autor: mt

Hmm, pomyslel jsem si. Když už se 2-czech ptá jak je to se sněhem a chce vyrazit. Zavřený celý dny a veřery v kanclu něco tuším z letmo slýchaných zpráv, že na horách už nějaký den sněží, ale že by to už bylo na ježdění? Píšu zpátky Jardovi jestli se nějak neplete. Odpověď je více než výmluvná. "O víkendu jedem do Rakouska, kde otevíraj Loser. Nahoře je 160cm!” Jedeme!  Gugluju a zjišťuji další informace a obvolávám partu. O dva dny později vyrážíme ve složení Radim, Brouk a Marek směr rakouský Schladming. Máme dva dny nato to rozprášit ve Schladmingu co se jen v listopadu dá. Předpověď je více než slibná.

Planai.at

Planai je málý velký resort na pomezí Salcburska a Štýrska nedaleko Dachsteinu, který tak tak atakuje nadmořskou výšku dvoutisíc metrů. Nahoře vám přijde jako když jste na vrcholech některých našich hor. To znamená jediné; nejprve nedlouhé otevřené pláně se skalkami přechízející  v les, který je díky řidším modřínům s ideálními. Jízda v lese není v Horním Rakousku ani ve Štýrsku zakázána.

Po roce jsme znovu v zimní pohádce. Sníh leží až do údolí. Nahoře je dobrý metr a půl. Stromy nádherně obalené. Dva dny jezdíme a točíme jednu jízdu za druhou zejména v horních pariích kolem vleků. Sjezdovky brousíme pouze při návratu do údolí.

Planai by se dala doporučit všem, kdo rádi nenáročný freeriding ve středisku a blízkém okolí. Pozor ale, Dle letmého pozorování okolních možností mimo sjezdovku to vypadá slibně i pro zkušenější. Z vrcholové stanice lanovky se dá vyrazit po ski-tourove trase dál do hor. Prakticky za střediskem se z “krkonošsky” laděných hor vylupují pěkné vrcholky a alpinské terény. Celkově nám oblast hodně připomínala terénem západní pobřeží usa hlavně díky lesům, které v západním Rakousku prostě nenajdete. Výhodou je, že dá se jezdit prakticky za každého počasí. Představujeme si, že na splitboardech nebo lyžích s trekery by to mohlo být velmi zajímavé. V celém údolí  jsou i další střediska, které tak v plném zimním provozu rozšiřují možnosti.

Na co ještě čekátě!? Vyražte do hor, je tam spousta sněhu a lidí málo. Prostě zima a zábava! Více informací o Planai zde: www.planai.at

 

Fotoreport z Planai

Vizuální přiblížení povedeného zájezdu přinášíme formou dvoustránkového komiksu. Velkou zábavu nečekejte. Chtěli jsme hlavně vyzkoušet jiný formát tvorby reportáží z cest.

 
   
 

 

 

Chtělo by se vám touto formou komiksových fotostory rozhýbat  aktualizaci na Laviny.cz?

Comic Life je nástroj velmi jednoduchý. Reportík máte hotový během chvilky.S fotografiemi se pracuje stylem "drag & drop", bubliny pro komentáře eliminují prázdné fráze kolem. Nemusíte být žádný pisálci, abyste mohli touto formou přispívat  na Laviny.cz a podělit se s ostatními o své zážitky z cest zimních.

V případě zájmu:

  • se seznamte s Comic Life (k dispozici je bezplatná beta verze),
  • vytvořte fotostory vašeho výletu či akce
  • zašlete vyexportovaný html soubor (nejlépe zip-ovaný) na info@laviny.cz.

Těšíme se na případné reporty od vás. Vy se těšte na další fotoreporty od nás.

 

 

 

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů