LINES – nový film o big mountain snowboardingu

19.12.2006
admin

Autor: redakce

Za snímkem stojí známý freerider Axel Pauporté, který pochází ze země, kde hory neznají, Belgie. Přesto je Axel jedním z nejrespektovanějších freeriderů vůbec, což dokazuje mimo jiné i jeho sbírka trofejí. V roce 1999 vyhrál, dnes již neexistující závod “King of the Hill” na Aljašce (stejný úspěch zaznamenal svého času i náš Marek Schneider) a rok na to ukořistil vítězství v dalším prestižním podniku “Verbier Extreme” ve Švýcarsku. Axel se poslední dobou kromě “big mountain” snowboardingu věnuje i filmování a produkci filmů. Zmiňovaný LINES pochází právě z jeho dílny.


“Celá léta jsem toužil udělat dokumentární film o snowboardingu ve velkých horách. Domnívám se totiž, že stále mnoho lidí tuto tvář snowboardingu nezná. Rád bych se prostřednictvím tohoto dokumentu s diváky podělil o štěstí a vlastní zkušenost posledních 15 let, majestát hor a okolní přírody, přátelství ale také strachu a nebezpečí.”


Film nabízí  nahlédnutí do historie “big mountain snowboardingu” a vyjadřuje tak uznání všem jezdům, kteří přispěli k jeho rozvoji. Na druhou stranu se však tvůrci snaží ukázat, že freeriding ve velehorách není jen pro partu starých chlapíků jezdících v prašanu, ale dnes již v daleko větší míře jde o mláděž přinášející freestylovou hravost.  Díky spolupráci s klukama z produkce Absinthe (Pop, Futureproof, More) se prostřednictvím Axelovi kamery podíváme na to, co všechno obnáší natáčení snowboardových záběrů na Aljašce.


Ukázku filmu a bližší informace o tomto velmi zajímavém počinu si prohlédněte zde >>>


  

Komentáře

komentářů

Komentáře

komentářů